Volledig scherm
© Albert Heijn

Mogelijk alle supers weg uit hartje Sas van Gent

SAS VAN GENT - Niet alleen Albert Heijn vertrekt mogelijk uit hartje Sas van Gent, maar ook de Lidl.

De bedoeling is dat ze naar bedrijventerrein De Sasse Poort net buiten het centrum verkassen.

In kannen en kruiken is de verhuizing nog niet, want er zijn hoge kosten aan verbonden. "Er wordt volop aan gerekend", meldt de Terneuzense wethouder Frank van Hulle, "maar ik heb goede hoop dat we eruit zullen komen."

Directe verbinding

De gemeente Terneuzen steunt de plannen. De Sasse Poort waar de in 1986 gesloten CSM-suikerfabriek stond, staat al jaren leeg. Alleen een palletfabriek zit er sinds 2012. De supermarkten trekken veel Belgen. De Sasse Poort ligt dichter bij België en is beter bereikbaar per auto. Van Hulle vreest niet dat andere winkels veel van de verhuizing zullen merken. "De spin off van de supermarkten naar andere winkels is minimaal." De gemeente stelt wel twee eisen: dat de plekken die vrijkomen, snel ingevuld worden en dat er een directe verbinding tussen het Sasse centrum en De Sasse Poort komt.

Nieuwbouw

Woongoed staat aan de lat voor nieuwbouw op in elk geval de AH-locatie. Ter compensatie zouden huurwoningen aan onder meer de Poeldijk in Sas van Gent gesloopt worden. Poeldijk-bewoner Peter Kienhuis trok hierover eerder aan de bel. Hij wacht al jaren op een besluit over de toekomst van zijn huis. "Dubbelglas kregen we bijvoorbeeld niet, want dat zou het niet meer waard zijn. Inmiddels is dit al acht jaar geleden." Woongoed heeft hem onlangs geïnformeerd dat er eind deze maand meer duidelijk zal zijn.