Volledig scherm
© ANP XTRA

Moeder en partner langer in voorarrest voor verkrachting dochters

MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen en haar voormalige vriend uit Aardenburg blijven komende maanden in voorarrest op verdenking van seksueel misbruik met drie kinderen. Dat bepaalde de rechtbank in Middelburg dinsdag. 

De gruwelzaak draait om de 43-jarige Terneuzense T. D. en haar partner P. P. (46) uit Aardenburg. Ze worden onder meer verdacht van jarenlange verkrachting en ontucht met twee minderjarige dochters van de Terneuzense en een vriendinnetje. 

De twee zitten al sinds vorig jaar juni vast. Hun advocaten pleitten dinsdag voor het opheffen van hun voorlopige hechtenis. De moeder zou ernstig ziek zijn en dringend een niertransplantatie moeten ondergaan. Volgens de rechtbank is haar gezondheid niet verslechterd. Wel besloten de rechters dat de twee allebei nog verhoord moeten worden door de politie. Dat lukte tot nu toe niet, tot grote frustratie van officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk.   

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is op 14 mei. Beide strafdossiers zullen dan gelijktijdig worden behandeld. De vrouw wil liever aparte rechtszaken, omdat ze doodsbang is voor haar ex. De rechtbank ging daar niet in mee.