Volledig scherm
© Thinkstock

Mist hindert het verkeer

TERNEUZEN - Dichte mist hindert vrijdagochtend het verkeer in diverse delen van het land, waaronder Zeeuws-Vlaanderen.

Dat meldt Weerplaza. De mist zorgt ook voor kille omstandigheden. Om 7 uur vanochtend was sprake van dichte mist in Zeeuws-Vlaanderen, Drenthe, Flevoland, het zuiden van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en het westen van Brabant. Op een enkele plek is sprake van zeer dichte mist met een zicht van minder dan 50 meter. Doordat er weinig wind staat, verwacht Weerplaza dat de mist slechts langzaam oplost. Pas later vanochtend zal de mist vrijwel overal verdwenen zijn, mede doordat buien zich dan vanuit het noorden over het land uitbreiden.

Dit weekend krijgen we opnieuw met mist te maken. De meteorologen van Weerplaza houden er zelfs rekening mee dat de mist met name zondag op een enkele plek de hele dag blijft hangen; de kans daarop is het grootst in het oosten van het land. In het westen en noorden staat wat meer wind dan dieper landinwaarts. De kans op langdurige mist is daar kleiner.

Zaterdag kan er in de kustregio nog wel een lokale bui vallen, maar het droge weer overheerst. Op momenten dat de zon schijnt, is het ’s middags 11 tot 13 graden. Zondag blijft het vrijwel overal droog en wordt het, buiten de gebieden met hardnekkige mist, 10 tot 12 graden.