Volledig scherm
© Thinkstock

Minderjarig en alcohol drinken op strand Breskens gaan niet samen

VLISSINGEN -  De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april zeven 15- en 16-jarigen doorverwezen naar Halt, omdat zij onder invloed waren van alcohol.

Om ongeveer 1.15 uur zagen surveillerende agenten een groepje jongeren op het strand in Breskens zitten. Bij het groepje waren ook vier minderjarigen die alcohol hadden gedronken. In overleg met hen en hun ouders gaan zij naar Halt. Een zelfde lot ondergingen twee jongens die rond 02.25 uur over een 80-kilometerweg (de Hoekseweg) in Hoek fietsten. Door agenten werd gecontroleerd of zij toevallig ook gedronken hadden en dat bleek inderdaad het geval. Een meisje fietste om 04.15 uur over de rijbaan van 60-kilometerweg het Spui in Axel. Zij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn.

Voor een aantal betrokken jongeren was het niet de eerste keer dat zij werden doorverwezen naar Halt. Volgens de procedures kan dit maar twee keer, dus de volgende keer dat ze betrapt worden op een strafbaar feit zal een strafrechtelijke procedure worden gestart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement