Buitenhoofd van de Nieuwe Sluis in Terneuzen waarin de komende dagen op de bodem een meter onderwaterbeton wordt gestort, waarna de 22 meter diepe bouwkuip wordt leeggepompt.
Volledig scherm
PREMIUM
Buitenhoofd van de Nieuwe Sluis in Terneuzen waarin de komende dagen op de bodem een meter onderwaterbeton wordt gestort, waarna de 22 meter diepe bouwkuip wordt leeggepompt. © Nieuwe Sluis

Militaire operatie bij Nieuwe Sluis: drie dagen onderwaterbeton storten op 22 meter diepte

TERNEUZEN - Iets later dan gepland, maar het gaat vanaf dinsdag gebeuren, het aanbrengen van onderwaterbeton in het buitenhoofd van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Het werk gaat continu door, tot vrijdagochtend vroeg.

  1. 135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen
    PREMIUM
    Zuiderburen

    135 jaar na mislukte doortocht langs de Schelde: Vincent van Gogh keert terug naar Antwerpen

    ANTWERPEN - Vincent van Gogh arriveert in november 1885 in Antwerpen. Hij is dan 32 jaar en heeft al een bewogen leven achter de rug. Op 24 november 1885 neemt hij zijn intrek in de Lange Beeldekensstraat 194, nu nummer 224. Een gevelsteen markeert nog altijd het huis, maar van een toeristische insteek is hier in Antwerpen-Noord geen sprake. Vincent omschrijft zijn werkplaats als ‘dragelijk’, tegen de muur hangt hij Japanse prenten.