Kevin Stroo uit Terneuzen krijgt een inschrijfformulier van Elsa van der Kraats, bestuurder bij FNV. Rechts, haar collega Marry van der Stel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Stroo uit Terneuzen krijgt een inschrijfformulier van Elsa van der Kraats, bestuurder bij FNV. Rechts, haar collega Marry van der Stel. © Kelly Thans

Metaalstaking moet werkgevers naar
onderhandelingstafel brengen

SLUISKIL - Er heeft zich donderdagochtend vroeg al een kleine file gevormd bij centrum 't Meulengat in Sluiskil. Een kleine honderd werknemers in de metaalsector schrijven zich in als staker. Het werk gaat plat voor 48 uur. Voor een betere cao, een beter salaris.

  1. Rechtbank veroordeelt Terneuzense moeder tot tien jaar cel: ‘Ze kreeg haar verdiende loon’
    VIDEO

    Rechtbank veroor­deelt Terneuzen­se moeder tot tien jaar cel: ‘Ze kreeg haar verdiende loon’

    MIDDELBURG - De Terneuzense moeder (44) die jarenlang haar twee dochters liet misbruiken in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak is vandaag veroordeeld tot tien jaar cel. De rechtbank vindt D. een medepleger omdat ze van alles op de hoogte was en haar dochters ter beschikking stelde voor seksueel misbruik. Bovendien wordt haar zwaar aangerekend dat ze op geen enkele manier berouw getoond heeft. De oudste dochter heeft onlangs nog geprobeerd het gesprek met haar aan te gaan. ,,Maar ik kreeg niet de antwoorden waar ik op hoopte.”