Brede school Othene in de Terneuzense wijk Othene, waarin de twee basisscholen, De Parel (christelijk) en de Irisschool (openbaar) nu nog onder respectievelijk Probaz en Perspecto vallen, en straks onder één schoolbestuur, waarbij hun identiteit gewaarborgd blijft.
Volledig scherm
Brede school Othene in de Terneuzense wijk Othene, waarin de twee basisscholen, De Parel (christelijk) en de Irisschool (openbaar) nu nog onder respectievelijk Probaz en Perspecto vallen, en straks onder één schoolbestuur, waarbij hun identiteit gewaarborgd blijft. © Harmen Van Der Werf

Megafusie besturen basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen zo goed als rond

TERNEUZEN - De fusie van vier basisschoolbesturen in Zeeuws-Vlaanderen, Perspecto, Probaz, SKO Hulst en Scoba  Sluis, is een behoorlijk eind op streek. De datum waarop het samengaan rond moet zijn, per 1 augustus, ligt binnen handbereik.

  1. Kritiek omwonende: ‘Aanpak Hof te Zandeplein Kloosterzande laat wel erg lang op zich wachten, het is een rommeltje’
    PREMIUM

    Kritiek omwonende: ‘Aanpak Hof te Zandeplein Klooster­zan­de laat wel erg lang op zich wachten, het is een rommeltje’

    KLOOSTERZANDE - ,,Het is een rommeltje en de gemeente laat maar niks weten.” Nel Evers-Kempers, bewoonster van een appartement aan het Hof te Zandeplein in Kloosterzande, is het beu. Na sloopwerkzaamheden aan het plein vorig voorjaar blijft het te lang stil, vindt ze. ,,En dan zijn er ook nog grote bergen grond op het terrein gestort, het lijkt wel Oostenrijk, maar dan lelijker.”