Volledig scherm
De akker waar de uitbreiding van wijk Groote Kreek komt. Op de achtergrond waar de wijk momenteel ophoudt. © Gemeente Hulst

Meepraten over indeling nieuwe wijk
Groote Kreek Hulst blijkt gouden greep

HULST - Een stormloop, zo betitelt de Hulster wethouder Jean-Paul Hageman de belangstelling voor de inrichting van het nieuwe deel van wijk Groote Kreek in Hulst. Zo'n 140 aanwezigen mochten meepraten over hoe de wijk eruit moet komen te zien. 

Voor de gemeente was de bemoeienis van burgers ook een nieuwigheidje.  Normaal gesproken gaat eerst de bouwkundige aan de slag met het ontwerp. Andersom is het de wethouder goed bevallen. ,,De hal van het stadhuis was eigenlijk te klein voor de inloopavond.” De roep om starterswoningen, grondgebonden, dus géén appartementen, bleek luid. Ook is er behoefte aan levensloopbestendige woningen.

Opvallend was ook de aanwezigheid van veel mensen die al in Groote Kreek wonen. Zij willen dat er tijdens de bouw van de wijk een alternatieve route voor het bouwverkeer komt zodat het zware materieel niet door de wijk hoeft.  

Aan de zuidkant van de wijk, nu nog akkerland, komen er tussen de 200 en 250 woningen bij. Tijdens de inloopavond schreven zich al meteen enkele tientallen mensen in voor een plekje. Hageman: ,,Dat is ongekend veel.”