Medewerkers Poolse supermarkt gewond bij brute overval Terneuzen, daders voortvluchtig

VIDEO | UPDATE 13.42 uurTERNEUZEN - Bij een gewelddadige overval in Terneuzen zijn zaterdagavond twee mannen gewond geraakt. Het gaat om twee werknemers (28 en 24 jaar) van de Poolse supermarkt aan het Arsenaalplein. De daders zijn nog voortvluchtig.

Volledig scherm
Hawr Ibrahim op archiefbeeld. © Peter Nicolai

De 28-jarige medewerker is rond 21.15 uur in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Hij was met een collega in de winkel bezig, toen ze werden overvallen door twee mannen met messen. Volgens de politie was de overval zeer gewelddadig. Beide slachtoffers werden flink toegetakeld. De 24-jarige werknemer raakte lichtgewond. Hij werd niet gestoken, maar kreeg wel klappen. De situatie van de eigenaar is ernstiger. Hij werd meermaals gestoken. Zijn situatie is inmiddels stabiel, wel moet hij nog een operatie ondergaan aan zijn hand, waarin hij werd gestoken. 

De daders sloegen na de overval op de vlucht. Meerdere getuigen zagen één van de mannen in de Nieuwstraat rennen. Hij had een bivakmuts op en in elke hand een mes. Volgens de politie waren er twee daders, beide met licht getint uiterlijk en mager postuur. Eén zou 1.70/1.75 m lang zijn en in donkere kleding gekleed, de ander zou 1.80/1.85 m lang zijn en gekleed in een groen shirt. De laatste zou donker krullend haar tot in zijn nek hebben.

Via de Nieuwstraat gingen de daders via het trapje de Dijkgang in, richting Dijkstraat. Daar renden ze naar Café Wilhelmina op de hoek en verdwenen ze de Korte Kerkstraat in (zie kaartje onder). Het is onbekend of ze iets hebben buitgemaakt.

Tekst gaat verder onder kaartje.

Volledig scherm
Vluchtroute daders. © PZC

Bloedspoor

De technische recherche is zondag waarschijnlijk nog de hele dag bezig met onderzoek in de winkel. De daders zijn goed te zien op camerabeelden uit de supermarkt, meldt de politie. Die beelden worden vermoedelijk later vandaag vrijgegeven. 

De omgeving werd met linten afgezet, zowel aan de kant van de bioscoop als de kruising met de Burgemeester Geillstraat aan de andere kant. Mensen die hun auto hebben geparkeerd in de Burgemeester Geillstraat konden niet bij hun voertuig tot na het onderzoek. ‘Dat kan wel even duren’, is de boodschap.

Agenten plaatsten pionnen langs een bloedspoor. Dat liep volgens getuigen tot op de Scheldekade. De politie heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor de getuigen en vraagt mensen die camerabeelden hebben van de Nieuwstraat om die aan te leveren.

Volledig scherm
Agenten doen onderzoek bij een deur van de Poolse supermarkt © Tim Koster
Volledig scherm
Politie zet pionnen langs bloedsporen op de Burgemeester Geillstraat. © Tim Koster
Volledig scherm
Ambulances en politie op het Arsenaalplein. © Tim Koster
Volledig scherm
De traumaheli is geland bij het ziekenhuis in Terneuzen. © Raymond de Frel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement