Volledig scherm
© Thinkstock

Marlieke de Steur mag The Rose zingen tijdens Zeeuwse-Vlaamse editie Delta Ride for the Roses

TERNEUZEN - Marlieke de Steur uit Terneuzen mag tijdens de start van de eerste Zeeuws-Vlaamse editie van Delta Ride for the Roses op 11 juni in haar stad het lied The Rose van Bette Midler ten gehore brengen. Mezzosopraan De Steur, doktersassistente van beroep, won vrijdagavond de strijd tussen vijf zangeressen en bands in Porgy & Bess in Terneuzen.

Het indringende lied The Rose symboliseert als geen ander de strijd tegen kanker.

Al sinds 2008 wordt jaarlijks de Ride vanuit Goes verreden. Bij de start wordt daar altijd The Rose gezongen, door Patricia Foort. Zeeuws-Vlaanderen vaardigt nu voor de eigen rit een lokale zangeres af.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.