Volledig scherm
Nieuwe burgemeester Marga Vermue legt de eed af. © Boaz Timmermans

Marga Vermue is 'weg van Sluis'

SLUIS - Een spectaculaire entree maakte Marga Vermue vrijdagavond, als nieuwe burgemeester van Sluis. De kersverse burgermoeder én fervent fietsster arriveerde op de fiets in Sluis voor haar installatie in het belfort en werd door KNRM Breskens zelfs over een onstuimige zee naar Breskens gevaren, nadat ze de boot miste in Vlissingen.

Volledig scherm
© fotostudio72

“Wij dachten dat we iets bijzonders in petto hadden door onze burgemeester met een delegatie uit Sluis op de fiets af te halen bij de boot, maar de boot missen gaf nóg een andere dimensie. Je hebt meteen kennis kunnen maken met KNRM Breskens waar je voorzitter van wordt”, zei loco-burgemeester Peter Ploegaert lachend tegen haar in zijn toespraak. Ook wethouders uit Cranendonck, de gemeente waar Vermue de afgelopen vijf jaar burgemeester van was, fietsen mee om hun geliefde burgemeester ‘weg te geven’ aan Sluis. "Vervelend dat de boot maar één keer per uur vaart", merkte Vermue met een knipoog op, wat haar op applaus kwam te staan.

Na de beëdiging door Commissaris van de Koning Han Polman voor een volle raadszaal, ontving Vermue de ambtsketen van de loco-burgemeester en de voorzittershamer van waarnemend raadsvoorzitter Sjaak Quaak. Vermue, oud-wethouder van de gemeente Borsele,  is 'weg van Sluis',  zei ze, refererend naar de film Weg van Jou. "Hier liggen mooie kansen voor innovatie, visserij, recreatie en onderwijs, dat behouden moet blijven. Ambities hier zijn groot en dat trekt mij enorm." 

Vermue volgt Peter Cammaert op, die negen maanden waarnemend burgemeester was na het vertrek van Annemiek Jetten. Met de benoeming van Vermue heeft Zeeland voor het eerst drie vrouwelijke burgemeesters. 

Volledig scherm
© fotostudio72