Marcel Hemmer trad doortastend op, toen een 22-jarige Terneuzenaar donderdag een vrouw in de Noordstraat uit het niets mishandelde.
Volledig scherm
Marcel Hemmer trad doortastend op, toen een 22-jarige Terneuzenaar donderdag een vrouw in de Noordstraat uit het niets mishandelde. © Harmen Van Der Werf

Marcel Hemmer schoot mishandelde vrouw te hulp in Terneuzen: ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen’

TERNEUZEN - Marcel Hemmer uit Terneuzen wil iets rechtgezet hebben. Hij is een vrouw te hulp geschoten die donderdagmiddag omstreeks half één door een 22-jarige man uit het niets is mishandeld in de Terneuzense Noordstraat.

,,Ik liep in de Vlooswijkstraat en hoorde geschreeuw iets verderop, aan het begin van de Noordstraat", vertelt Marcel vrijdag ter redactie. ,,Ik ben er gelijk naartoe gerend. Die gast was een vrouw die al op de grond lag, nog aan het trappen. ‘Moet je tegen mij doen’, zei ik tegen hem, waarop ik gelijk in de vechthouding ben gaan staan. Ik heb hem doelbewust niet aangeraakt, want dan word je zelf vervolgd. Dat ik zo tegenover hem stond, was kennelijk voldoende, want hij vluchtte vervolgens snel weg op zijn fiets.”

Rode capuchon

Marcel zette daarna met een ook aanwezige Axelaar de achtervolging in, vanuit de Noordstraat over de Axelsedam naar de Axelsestraat. ,,Ik wilde voorkomen dat hij één of andere zijstraat zou inslaan en zou ontkomen. Gelukkig kwam de politie al snel. Ik heb de man aangewezen. Hij had een rode capuchon en was dus gemakkelijk herkenbaar. De politie heeft hem daarna gelukkig aan kunnen houden.”

Een held wil Marcel zichzelf zeker niet noemen, maar hij wil wel rechtgezet hebben dat hij en niet de eerder in deze krant genoemde Axelaar tegen de 22-jarige verdachte in actie is gekomen. De Axelaar bevestigt dit desgevraagd. ,,Ik ben wel met Marcel achter die man aangerend en heb de politie gebeld”, meldt hij vrijdag. De politie heeft Marcel nog een schouderklopje gegeven. Marcel: ,,Ze zeiden tegen mij ‘de meeste andere mensen hadden alleen hun mobieltje gepakt om een filmpje te maken’, maar zo zit ik niet in elkaar.”

De verdachte had, voordat hij de vrouw aan het begin van de Noordstraat te grazen nam, eerder die donderdagmiddag al twee vrouwen mishandeld in de Noordstraat. De man blijft voorlopig twee weken in hechtenis, is vrijdag door de rechter-commissaris in Middelburg bepaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement