Volledig scherm
De Louisastraat. Inzet: De bebloede mond van het slachtoffer vlak na de vechtpartij. © Google/PZC

Mannen slaan boer (19) uit Nieuw-Namen gebroken kaak en neus: 'Waarom? Ik heb ze niks misdaan'

NIEUW-NAMEN - De 19-jarige Stijn de Graaf uit Nieuw-Namen is afgelopen zaterdag door drie mannen in elkaar geslagen op zijn erf. Hij brak zijn kaak en neus. De politie zoekt getuigen.   

De Graaf is flink geschrokken en snapt nog steeds niet wat hij heeft misdaan. Hij reed zaterdag rond 20.30 uur op zijn tractor over de Louisastraat naar huis. "Ik wilde de schuurdeur opendoen, toen de drie mannen ineens bij me stonden", vertelt hij. "Ze vroegen waarom ik hen van de weg had afgereden, maar ik was me van geen kwaad bewust."

Gebroken kaak en neus

Volledig scherm
Stijn de Graaf. © PZC

Voor De Graaf kon antwoorden sloeg de oudste van de drie mannen hem meerdere keren in zijn gezicht. De jonge boer viel op de grond en raakte bewusteloos. Enkele minuten later kwam hij weer bij. Zijn mond zat onder het bloed en zowel zijn neus als kaak zijn gebroken.  

De Zeeuws-Vlaming verbleef twee nachten in het ziekenhuis. Zondag is hij geopereerd aan zijn kaak die op drie plekken gebroken bleek. De Graaf: "Het was zeker niet prettig, het deed veel pijn." Hij heeft nog steeds geen flauw idee waarom ze hem in elkaar sloegen. "Ik kom op die weg zelden auto's tegen. Ik had ze anders zeker wel gezien, het was ook al donker dus dan zie je de lichten van auto's."

Daders

De politie tast in het duister wie de drie daders zijn. Woensdag werd een signalement vrijgegeven. Het gaat om drie blanke mannen, allen tussen de 25 en 30 jaar oud. Eén van hen is gespierd, heeft kort haar en droeg strakke kleding. Hij is tussen de 1.85 m en 2.00 meter lang. Een andere dader droeg donkere kleding en had ook kort haar.  

"Ik heb ze maar heel kort gezien, dus kon ze niet goed beschrijven", zegt De Graaf. Wel zag hij kort voor de vechtpartij, onderweg van Graauw naar Zandberg, een auto met drie mannen bij een wegversmalling staan. Hij zag dat de mannen aan het roepen waren. "Misschien hebben die er iets mee te maken?" 

Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (zaaknummer 2018235525).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement