Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

Man uit Zaamslag moet cel in voor meermalen verkrachten van schoonzusje

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 32-jarige P. de P. uit Zaamslag drie jaar cel opgelegd voor het meerdere malen verkrachten van zijn 15-jarige schoonzusje. 

Van die drie jaar is gevangenis is een half jaar voorwaardelijk. Ook moet hij 10.000 euro smartengeld betalen en hij moet verplicht een behandeling ondergaan. 

De rechtbank achtte bewezen dat De P. zich vanaf 2014 ruim twee jaar lang schuldig heeft gemaakt aan het verkrachten en het plegen van ontucht met zijn toen 15-jarige schoonzus. In haar vonnis hield de rechtbank onder meer rekening met zijn houding tijdens het proces, zijn openheid van zaken en ook dat zijn handelen bekend was binnen de kleine gemeenschap van Zaamslag. De P., vader van inmiddels drie kinderen, bracht zijn jonge en kwetsbare schoonzus in een dusdanige positie dat zij onmogelijk nee kon zeggen tegen zijn lusten.  

Vier tot vijf keer per week seks

En dat, zo oordeelde de rechtbank, is dwang en dus verkrachting. Het begon allemaal in de zomer van 2014, toen De P. tijdelijk bij zijn schoonouders introk. Het begon met een zoen en eindigde uiteindelijk in vier tot vijf keer per week seks. De zaak kwam aan het licht toen een familielid achter de  relatie kwam.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.