Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Vogelwaarde vlucht met 1 kilo hennep voor politie

VOGELWAARDE - Een 22-jarige man uit Vogelwaarde is vrijdagavond aangehouden omdat hij in het bezit was van hennep. De politie vermoedt dat hij de softdrugs wilde verkopen.

Agenten controleerden rond 18.30 uur op de Cambronsestraat in Vogelwaarde de inzittenden van drie Belgische voertuigen. Ze trokken de aandacht om ze bij elkaar stilstonden. Uit verhoor bleek dat ze hennep wilden kopen. Toen de 22-jarige verdachte langsreed gaven agenten een stopteken, maar dat werd genegeerd door de man die vervolgens met hoge snelheid wegreed. Een motorrijder ging er achteraan en wat volgde was een wilde achtervolging. De verdachte haalde gevaarlijk in op een rotonde op de N290 en reed richting Hulst. De motoragent en een politiewagen slaagden erin om de auto verderop klem te rijden.

In de auto van de verdachte hing een sterke henneplucht en onder de bestuurdersstoel vonden de agenten twee boterhamzakjes met hennep en voor de stoel lagen tien zakken met hennep. In totaal werd 1060 gram hennep in beslag genomen.

De Forensische Opsporing onderzoekt een monster van de hennep. De verdachte zit vast.