Volledig scherm
De straat werd afgezet na de vechtpartij in Oostburg. © HV Zeeland

Man uit Oostburg (41) aangehouden na vechtpartij in woonwijk

update 16.42 uurOOSTBURG - Bij een vechtpartij in Oostburg zijn donderdagavond twee inwoners van die plaats gewond geraakt. Eén van hen is vrijdag aangehouden voor poging tot doodslag.

De kloppartij vond plaats in de Paulus Potterstraat, in een woonwijk. Volgens de politie werd zowel in een woning als op straat gevochten. Toen agenten op de locatie kwamen, lag een man bewusteloos op straat. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De medewerkers van de helikopter hielpen met de behandeling van één van de gewonden. Die is uiteindelijk, onder begeleiding van de helikopterarts, met een ambulance naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Het gaat om de bewoner van het huis waarin werd gevochten. 

Een tweede gewonde, die er minder ernstig aan toe was, werd naar Terneuzen vervoerd. Dat is een 41-jarige man, ook uit Oostburg. Hij werd vrijdag door de politie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Volgens een bewoner van de Paulus Potterstraat, die anoniem wil blijven, woont de verdachte een straat verderop en ging hij flink tekeer tegen het slachtoffer. ,,Hij hield eerst een tirade, daarna bleef hij inslaan en schoppen, ook toen hij roerloos op de grond lag.‘’ 

De politie sloot de straat af voor onderzoek. Ook de betrokken woning werd met een lint afgezet en verzegeld. Daar wordt vrijdag verder onderzoek gedaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement