Volledig scherm
Het Middelburgse huis van bewaring Torentijd. © Mechteld Jansen

Man slaat vriendin tanden uit de mond: twee dagen cel

MIDDELBURG - De 35-jarige Terneuzenaar C. P., die op 27 mei van dit jaar zijn vriendin enkele tanden uit de mond sloeg, is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee dagen, een taakstraf van 120 uur en als stok achter de deur nog eens een voorwaardelijke celstraf van 88 dagen. Het vonnis was conform de eis. De gevorderde schadevergoeding van 9765 euro moet de vriendin via een civiele procedure vergoed zien te krijgen.

Op de bewuste dag gaf de vriendin aan dat zij haar relatie met P. wilde verbreken en vervolgens ontstond er tussen de twee een handgemeen. Volgens de verklaring van de vriendin had haar partner haar enkele flinke stompen in haar gezicht gegeven, waardoor zij drie tanden verloor. Ook zou hij haar bij de keel hebben gegrepen.

Horloge

Tijdens de behandeling van de zaak waste P. zijn handen in onschuld. Hij had zich slechts tegen haar slagen en trappen verdedigd en toen zij hem ook nog eens in zijn arm beet, had hij zijn arm teruggetrokken. Daarbij zouden haar tanden achter zijn horloge zijn blijven hangen. De rechtbank achtte die verklaring overigens onwaarschijnlijk.