Volledig scherm
De auto kwam tot stilstand tegen de garage. © Politie

Man knalt met jongetje (5) vol op garage na politieachtervolging

UPDATETERNEUZEN - Een 21-jarige bestuurder is zondagmiddag opgepakt bij een achtervolging in Terneuzen. Hij had een 5-jarig jongetje in de auto en crashte tegen een garage die daardoor op instorten stond. De man bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Er raakte niemand gewond, meldt de politie.

De politie zag de Terneuzenaar tijdens een surveillance rijden op de Willem Kloosstraat. De agenten wisten dat de eigenaar van de auto geen rijbewijs had en maanden hem tot stoppen. Dat weigerde de man en hij ging ervandoor.

De Terneuzenaar probeerde te vluchten via het grasveld naar de Guido Gezellestraat. Daar nam hij de rotonde via de verkeerde kant en reed met hoge snelheid in de richting van de Dokweg. Op de kruising van de Zuidlandstraat met de Axelsestraat negeerde hij het rode verkeerslicht en reed de kruising op. 

Daar botste zijn auto op een andere auto en raakte in een spin, ramde een verkeerslicht en kwam tegen de garage van een woning tot stilstand. In de auto zag de politie een 5-jarig jongetje. Hij is meegenomen en herenigd met zijn vader. De politie heeft een melding opgemaakt bij de instantie 'Veilig Thuis'. 

De 21-jarige Terneuzenaar had inderdaad geen rijbewijs en is aangehouden. 

De auto is volledig vernield en is weggesleept door een bergingsbedrijf. De garage raakte door de klap ontzet en stond op instorten. Een bouwbedrijf heeft de garage rond 20.00 uur gestut. 

Volledig scherm
De auto tegen de garage. © ASMedia
Volledig scherm
De garage is van binnenuit gestut. © Tim Koster
Volledig scherm
De garage ligt op de kruising van de Dokweg met de Axelsestraat. © ASMedia
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement