Volledig scherm
De Singel werd een poosje afgesloten voor onderzoek. © HV Zeeland

Man geslagen in woning Westdorpe, politie zoekt drie daders

UPDATE ZATERDAGWESTDORPE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag onderzoek gedaan naar de mishandeling van een man in zijn woning aan de Singel in Westdorpe. Die vond donderdagavond plaats. Het slachtoffer raakte licht gewond. De politie zoekt naar drie daders van rond de twintig jaar oud.

De bewoner van een huis werd tegen tien uur donderdagavond verrast door meerdere mannen in zijn woning. Ze sloegen hem en eisten geld. Daarna zouden meerdere mensen zijn weggelopen. 

Daders

De politie liet zaterdagochtend weten dat ze op zoek zijn naar drie daders van rond de 20 jaar oud. Eén van hen droeg een plastic Albert Heijn tas. Zij waren gewapend met een lang mes of zwaard.

De eerste verdachte is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur. Hij is duidelijk kleiner dan de andere vermoedelijke daders. Hij droeg zwarte hoofdbedekking, een zwarte trainingsbroek, zwarte schoenen en een lichtblauwe hoodie met veter in de capuchon. Mogelijk zat er in de trui een roodkleurig gedeelte.

De tweede persoon naar wie de politie zoekt is een man van ongeveer 1.80 meter. Ook hij droeg zwarte hoofdbedekking, bovenkleding en trainingsbroek. De derde dader is met ongeveer 1.85 meter duidelijk langer dan de andere twee. Ook hij was volledig in het zwart gekleed, inclusief zwarte hoofdbedekking.

De daders renden over de Singel in Westdorpe in de richting van de Vlietstraat, vertelde een getuige die de agenten al te woord hebben gestaan.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met meer getuigen. De politie deed donderdagavond al een aantal uur onderzoek in en rond het huis, onder meer met een politiehond. Wie iets gezien heeft, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844, (of anoniem, 0800-7000). Het is ook mogelijk om de politie een bericht te sturen via WhatsApp, via 06-1220 7006.