Volledig scherm
Politieauto bij de overvallen Spar supermarkt in Philippine © Harmen van der Werf

Man aangehouden gewapende overval in Philippine

PHILIPPINE - De Spar supermarkt in de Waterpoortstraat is vrijdag eind van de middag overvallen. De politie heeft in het begin van de avond op de Kleine Markt in Sas van Gent een man aangehouden, wiens betrokkenheid wordt onderzocht.

Twee gemaskerde en gewapende mannen kwamen rond 16.40 uur de winkel binnen en bedreigden enkele kassières, ze eisten geld en sigaretten.

Worsteling

In de winkel ontstond een worsteling tussen twee klanten en één van de overvallers. Hierbij werd bij één van de daders een wapen afgenomen. De daders sloegen vervolgens op de vlucht, het zouden twee mannen zijn van 25 tot 30 jaar oud. Ze vluchtten in een blauwe personenauto. Een getuige meldde de politie een signalement van deze auto met een deel van het kenteken, namelijk 54-DV-... De daders zijn vermoedelijk richting België weggereden.

Onderzocht wordt nog of en wat de daders buit hebben gemaakt. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie heeft getuigen gehoord en sporenonderzoek gedaan, de Spar was vrijdagavond dicht voor klanten. Spar Bolleman is in het verleden vaker doelwit geweest van inbrekers.

Verdachte

Rond 19.00 uur kreeg de politie een tip dat één van de mogelijke daders zich bevond op de Kleine Markt in Sas van Gent. Agenten gingen naar deze straat en hielden een 28-jarige inwoner uit deze plaats aan. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij de gewapende overval.

In de buurt van de Kleine Markt werd een verdachte personenauto aangetroffen. De auto is in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld. De auto wordt nader onderzocht.

Volledig scherm
Politieauto bij de overvallen Spar supermarkt in Philippine. © Harmen van der Werf
Volledig scherm
Politieauto bij de overvallen Spar supermarkt in Philippine © Harmen van der Werf
Volledig scherm
De overvallen Spar is nog dicht voor klanten © Harmen van der Werf