Volledig scherm
PREMIUM
Roeland van der Kley is bezig aan de tekeningen van zijn boek. © Boaz Timmermans

Magische strijd tegen ambtenaar: modern spookverhaal met een actuele draai

HOEK - Of het nu een olieverfschilderij is of een boek, kunstenaar Roeland van der Kley uit Mauritsfort vertelt verhalen. Dezelfde spannende verhalen als eeuwen geleden al werden verteld. Alleen in een nieuw jasje.

De drieling van Terhole wordt het eerste boek van Van der Kley, normaliter kunstschilder maar voor de gelegenheid ook even schrijver en uitgever. ,,Verhalen vertellen op doek, dat is wat ik altijd al doe.”

De drieling van Terhole is een modern spookverhaal met een actuele twist. Het zat al een hele tijd in het hoofd van de schilder. ,,Ik werd geraakt door de gang van zaken rond de Hedwigepolder. Dat er prachtige cultuurgrond, waar generaties op geboerd hebben, dat dat verwoest wordt voor vogeltjes. Dat kun je mij niet uitleggen. Ik begrijp dat van die woede wel. De mensen raken gefrustreerd, de onmacht.”

  1. Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’
    PREMIUM
    portret

    Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’

    TERHOLE - Als filiaal/rayonmanager van Pabo croste Alex Eggermont uit Terhole (54) door heel het land, nu is hij gebonden aan een scootmobiel. Vijf jaar geleden werd hij geveld door een cva, een beroerte, en dat heeft hem de ogen geopend. ,,Vroeger kon ik snel oordelen over mensen die ik niet kende of sprak. Nu weet ik dat je moet luisteren, inleven en dan reageren.”