Volledig scherm
PREMIUM
Roeland van der Kley is bezig aan de tekeningen van zijn boek. © Boaz Timmermans

Magische strijd tegen ambtenaar: modern spookverhaal met een actuele draai

HOEK - Of het nu een olieverfschilderij is of een boek, kunstenaar Roeland van der Kley uit Mauritsfort vertelt verhalen. Dezelfde spannende verhalen als eeuwen geleden al werden verteld. Alleen in een nieuw jasje.

De drieling van Terhole wordt het eerste boek van Van der Kley, normaliter kunstschilder maar voor de gelegenheid ook even schrijver en uitgever. ,,Verhalen vertellen op doek, dat is wat ik altijd al doe.”

De drieling van Terhole is een modern spookverhaal met een actuele twist. Het zat al een hele tijd in het hoofd van de schilder. ,,Ik werd geraakt door de gang van zaken rond de Hedwigepolder. Dat er prachtige cultuurgrond, waar generaties op geboerd hebben, dat dat verwoest wordt voor vogeltjes. Dat kun je mij niet uitleggen. Ik begrijp dat van die woede wel. De mensen raken gefrustreerd, de onmacht.”

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.