Volledig scherm
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen. Burgemeester Jan Lonink houdt zijn toespraak. © Boaz Timmermans

Lonink: Vertrouwen tussen burgers en overheid moet hersteld worden

TERNEUZEN - Samenwerking en duurzaamheid. Het waren voor burgemeester Jan Lonink en gewezen PvdA-leider Diederik Samsom de kernbegrippen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Terneuzen.

In een voorbeeld van de gewenste samenwerking sprak Lonink in Bio Base Training Center de bedrijven die grote aantallen arbeidsmigranten naar de gemeente halen, aan op hun verantwoordelijkheid. 

Oplossingen

,,Om met de belangen van zowel de arbeidsmigranten als de omwonenden rekening te houden, zie ik als taak van ons allemaal. Waarbij juist ondernemers die zelf arbeidsmigranten aantrekken, in mijn ogen een verantwoordelijkheid hebben om te zoeken naar oplossingen voor huisvesting van deze nieuwe vakmensen.”

Tolvrij

Een aantal leden van de Zeeuwse Gele Hesjes was tijdens de bijeenkomst aanwezig en ontvouwde een spandoek tegen de tunneltol. Lonink refereerde in zijn toespraak aan de jonge protestbeweging.

,,Het is een beweging die zich niet gehoord weet. Ik zie het als een taak van de overheid, dit onder ogen te zien en er rekening te houden. Zodat er gewerkt kan worden aan herstel van vertrouwen. Dat kan maar op één manier. Door mensen erbij te betrekken. Door samen te werken.”

Volledig scherm
Diederik Samson was een van de sprekers op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Terneuzen. © Boaz Timmermans

,,Vroeger was je een softe milieusok met je zonnepanelen. Nu ben je een dief van je eigen portemonnee als je geen zonnepanelen aanschaft.” Diederik Samsom was hoopvol over de energietransitie in zijn toespraak. ,,Denk niet 'het gaat mijn tijd wel duren’. Het gaat nu spectaculair snel. Ik voorspel dat een elektrische auto over een paar jaar goedkoper is in aanschaf dan een benzine of diesel. En dan zal het hard gaan in Nederland.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement