Volledig scherm
Archieffoto: voetbalplaatjes sparen © Ruben Oreel

Lokale voetballers sparen bij Jumbo in Aardenburg en Breskens

BRESKENS - Het is niet nieuw, maar blijft bijzonder en succesvol: jezelf en je teamgenootjes verzamelen in een echt voetbalplaatjesalbum. Bij de vestigingen van supermarkt Jumbo in Breskens en Aardenburg sparen klanten de komende weken fotootjes van alle leden van zes West-Zeeuws-Vlaamse voetbalclubs. Het gaat om Breskens, Schoondijke, Aardenburg, Sluis, Cadzand en Groede.

Die laatste twee zitten, wegens het samenwerkingsverband van de jeugdteams, gezamenlijk in één album. Pascal Ingels, exploitant van beide vestigingen, gaat dit weekeinde de clubs langs om de albums te overhandigen. "Elk lid krijgt een eigen, uniek album", vertelt Ingels. "Zijn of haar foto staat op de voorkant."

De clubs kregen zelf mede de hand in de indeling en opmaak van de albums. Ingels heeft daar overigens al ervaring mee: in 2010 had hij een soortgelijke actie. "Maar die was kleiner: toen ging het alleen om vv Breskens." De zakjes met stickers worden vanaf maandag bij Jumbo uitgedeeld. "Bij elke 15 euro aan boodschappen kunnen klanten een zakje kiezen van een bepaalde club", vertelt Ingels. "En er zijn extra plaatjes te krijgen bij bepaalde producten." De actie loopt tot kerst.