Volledig scherm
Lintjes voor de brandweer: V.l.n.r. Marc Cauwels, Ivo de Gijsel, Marc Verheije, Walter Tournois, burgemeester Marga Vermue, Alex Vercruysse, Henk Steenbergen Ronald Pijcke en Peter Tresonie. © Peter Nicolai

Lintje voor acht brandweerlieden uit de gemeente Sluis

OOSTBURG - Maar liefst acht brandweerlieden kregen vrijdagavond een lintje opgespeld, tijdens de jaarlijkse bindingsavond van brandweerposten in de gemeente Sluis.  

Burgemeester Marga Vermue roemde de vrijwillige brandweerlieden van de posten IJzendijke en Oostburg om hun jarenlange inzet. Marc Cauwels is sinds 1998 actief bij de brandweer in IJzendijke als bevelvoerder en ploegleider. Ook Ivo de Gijssel versterkt sinds 1998 het korps maar dan in Oostburg, en is bevelvoerder.  

Ronald Pijcke is als brandweerchauffeur en als brandweerman sinds 1989 verbonden aan de vrijwillige brandweer van Oostburg.  Ook Alex Vercruijsse versterkt het korps van Oostburg sinds 1989, als bevelvoerder. Sinds 1997 is Peter Tresonie als brandweerman verbonden aan de Oostburgse brandweer. Bevelvoerder Hendrik Steenbergen en brandweerman Mark Verheije zitten beiden sinds 1994 bij het korps van Oostburg. Walter Tournois is sinds 1986 bevelvoerder bij brandweer Oostburg. Alle brandweerlieden haalden ook meerdere diploma's in hun carrière bij de vrijwillige brandweer.