Volledig scherm
© Thinkstock

Lightsource BP mag zonneparken aanleggen in Breskens en Schoondijke

SLUIS - Lightsource BP mag zonneparken aanleggen op bedrijventerreinen in Breskens en Schoondijke.  Het bedrijf kwam als beste uit de bus na een prijsvraag van de gemeente Sluis.

Sluis zocht sinds april naar initiatiefnemers die zonneparken wilden realiseren op Deltahoek in Breskens (2 hecteare) en Technopark in Schoondijke (2,1 hectare). De terreinen lagen te lang braak en waren niet in trek bij ondernemers. Sluis kreeg subsidie van de provincie om de terreinen om te vormen en toestemming om daar zonneparken aan te leggen. Daarop werd een prijsvraag uitgeschreven, waarbij gekeken is naar onder meer landschappelijke inpassing en lokale participatie. Zo wil de gemeente Sluis dat plannen worden afgestemd met omwonenden en denkt daarbij ook aan financiële deelname zoals een postcoderoosproject. 

Lightsource bekende naam

Er hadden zich in totaal zestien initiatiefnemers gemeld. Winnaar Lightsource BP  is geen onbekende naam. De zonneparkontwikkelaar is in heel Europa actief en probeerde al eerder voet aan de grond te krijgen in West-Zeeuws-Vlaanderen. Het bedrijf hield in december vorig jaar op eigen houtje een informatiebijeenkomst in IJzendijke om te peilen hoe inwoners denken over een zonnepark in de Clarapolder. Na die bijeenkomst gebeurde er niets, omdat het beleid voor zonneparken in de gemeente Sluis nog niet vaststaat. Naar verwachting wordt er na de zomer een plan aan de gemeenteraad voorgelegd. De komst van zonneparken op de twee bedrijventerreinen staan daar los van. 

Voordat Lightsource BP een vergunningaanvraag indient bij de gemeente Sluis, houdt het bedrijf eerst een informatiebijeenkomst. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement