Robin Nagelkerke werkt bij zwembad ’t Plaatje in Axel.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Nagelkerke werkt bij zwembad ’t Plaatje in Axel. © Boaz Timmermans

Lifeguard doet meer dan rondjes lopen

ACHTER DE SCHERMENWaar veel mensen gedurende het hele jaar dezelfde werkplek hebben, is dat voor Robin Nagelkerke (40) wel anders. Drie maanden per jaar verruilt hij zijn plekje als zweminstructeur in het Terneuzense binnenzwembad in voor die van lifeguard in het buitenzwembad van Axel. Als het weer een beetje meezit natuurlijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: advocate wacht nog steeds op antwoord

  MIDDELBURG - Mede door de opstelling van de advocate van de 43-jarige Terneuzense T. D. heeft de voortgang in de spraakmakende Zeeuws-Vlaamse zedenzaak zeker drie maanden vertraging opgelopen. De vrouw wordt samen met haar vriend, de 47-jarige P. P. uit Aardenburg verdacht van tien zware zedenzaken, waaronder mensenhandel, uitbuiting, verkrachting, kinderporno en ontucht met de twee dochters van de Terneuzense en een vriendinnetje.
 2. Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’
  PREMIUM
  video

  Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’

  CADZAND - Het is zondagavond, een uur of negen. Frank Faes uit Sluis probeert voor de kust van Cadzand terug te zwemmen naar het strand, als hij in zijn ooghoek een meisje ziet. ‘Dit gaat niet goed’, denkt de zeezwemmer. Met een paar slagen is hij in de buurt. Ze vecht met al haar kracht tegen de stroming, maar dreigt te verliezen en te verdrinken. ,,Ik zie grote paniek in haar ogen en ze begint in het Frans tegen me te schreeuwen.”