Volledig scherm
© Thinkstock

Liefting gaat praten over samenwerking scholen in Terneuzen

TERNEUZEN - De twee middelbare scholen in Terneuzen kunnen niet zonder elkaar, intensieve samenwerking is noodzakelijk. Met die boodschap gaat wethouder Cees Liefting (onderwijs) de komende tijd op pad.

Het christelijke Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen besloot eind vorig jaar niet verder in zee te gaan met het Zwin College in Oostburg, het Reynaert College in Hulst en De Rede in Terneuzen.

''Ik ben verantwoordelijk voor de situatie in Terneuzen'', zei Liefting dinsdagavond in de raadscommissie samenleving in antwoord op GroenLinks-raadslid Frans van Kollem, ''en wij kunnen er niet nog eens zes jaar overheen laten gaan, voordat één van de scholen (De Rede, red.) omvalt.''

Identiteit

Liefting spreekt binnenkort de Raden van Toezicht van beide scholen. Een fusie hoeft wat hem betreft niet, wel meer samenwerking. ''Allerlei bovenschoolse zaken als administratie en personeel kun je gezamenlijk doen, zonder dat de identiteit van je school wordt aangetast.'' Liefting vindt hierin ook een rol weggelegd voor de (gewezen) Zeeuwse onderwijsautoriteit, die al in 2014 opriep tot krachtenbundeling.