Volledig scherm
Hannes Goegebeur © Familie Goegebeur

Lichaam vermiste Hannes Goegebeur (18) gevonden

updateVLISSINGEN - Het lichaam van de vermiste Terneuzenaar Hannes Goegebeur (18) is donderdagavond gevonden voor de kust van Vlissingen. Dat meldt de politie.

Goegebeur raakte twee weken geleden vermist toen zijn zeiljacht voor de kust van Oostende bij een wedstrijd kapseisde. Vissers vonden het stoffelijk overschot donderdagavond rond 20.00 uur. Zijn familie is in kennis gesteld, meldt de politie.

Het Belgische Openbaar Ministerie (OM) liet weten dat de achttienjarige Zeeuw niet stond ingeschreven voor de wedstrijd. Zijn broer wel, maar die was niet aan boord. Ook ziet het er volgens het OM naar uit dat de schipper is afgeweken van de voorgeschreven route. Maar een strafrechtelijk onderzoek komt er niet, omdat de schipper zelf ook is overleden.

Zeilfanaat

Goegebeur zou gisteren afstuderen aan het Scalda College in Terneuzen. Bij de diploma-uitreiking werd de jonge zeiler herdacht door zijn mentor, leraren en klasgenoten. De school brengt een boekje uit met herinneringen aan hem.

De Terneuzenaar was gek van zeilen. Hij begon er op zijn tiende mee en deed al jaren mee aan grote wedstrijden als de Light Vessel Race. Sinds 2014 was hij in opleiding voor grotere zeilboten op de Ocean Race Academy.

Goegebeur was een rustige jongen, vertelde mentor Gillis Maas van het Scalda woensdag tegen de PZC. "Zeilen was zijn grote passie in het leven, daar vertelde hij graag over. Het is zo zonde wat er is gebeurd. Hij had nog een heel leven voor zich." 

Zeildrama bij Oostende 

Volledig scherm
Hulpverleners bij het gekapseisde zeiljacht. © RV

Bij het ongeluk kwamen ook twee andere Zeeuwen om het leven: Frans Maas (79) en Freddy Franssens (71) uit Breskens. Hun zeiljacht Capella kapseisde zaterdag 1 juli tijdens de Light Vessel Race op zo'n 17 kilometer voor de kust van Oostende. 

Drie van de zes bemanningsleden klommen op de romp en werden gered door een baggerschip. Hulpdiensten vonden later de lichamen van Maas en Franssens in het water. Goegebeur raakte vermist. Een grootscheepse zoekactie werd opgezet, maar hij werd niet gevonden.

Op Mensenlinq is een condoleanceregister voor Goegebeur geopend.

Lees ook 

* 'Zo zonde, hij had nog een heel leven voor zich'
* Enorme drukte bij afscheid omgekomen Bressiaanders
* De zee was de speeltuin van Frans Maas (1937-2017)
* Verslagenheid na dodelijk zeildrama Oostende: 'Dit komt aan als een mokerslag'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement