Volledig scherm
De braderie in Hengstdijk tijdens het midzomerfeest © Harmen van der Werf

Lekker weertje voor midzomerfeest Hengstdijk

VideoHENGSTDIJK - Het midzomerfeest in Hengstdijk, met vandaag (zaterdag) een rommelmarkt, braderie, een grote boekenmarkt in de kerk en verschillende optredens, had het niet beter kunnen treffen met het weer.

De thermometer wijst 'slechts' 17 graden aan. Mensen dragen voor het eerst sinds dagen weer een jas. Eddie Prince, één van de organisatoren, is toch zeker een tevreden mens. ,,Met de hoge temperaturen van de laatste dagen had iedereen de waterkant opgezocht.''

Behoud van Hengstdijk

Stichting Behoud Catharinakerk tekent al sinds 1994 voor de organisatie van het Midzomerfeest dat jaarlijks enkele duizenden euro's opbrengt voor behoud van de pracht van Hengstdijk, de rooms-katholieke kerk uit 1892. Een veelbezocht onderdeel is elk jaar de tweedehands boekenmarkt in de kerk, met meer dan 10.000 boeken. Volksdansgroep Hava Naguila uit Vogelwaarde trok ook veel belangstelling.

Zaterdag en zondag

Het Midzomerfeest duurt vandaag, zaterdag, nog tot 16.00 uur. Zondag gaat het feest door. De boekenmarkt is dan weer geopend vanaf 13.00 uur. In een tent bij café 't Jagershuis beginnen een uur later gaaibolwedstrijden en half uur staat later een schieting op het programma voor het koningschap van Hengstdijk.