Lek in container met giftige stof bij Oiltanking in Terneuzen

videoTERNEUZEN - Een brandbare en giftige stof is maandagavond uit een container gelekt bij Oiltanking in Terneuzen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt en is er geen gevaar voor de omgeving.

Het lek werd veroorzaakt door een kapotte afsluiter van een container. De brandweer probeerde het lek te dichten, maar dat mislukte. De bedrijfsbrandweer van Oiltanking ving de stof op in een reservoir, dat groot genoeg was voor de volledige inhoud van de container. Er was volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geen gevaar voor de omgeving. Om welke stof het precies gaat, is niet bekendgemaakt door de VRZ.

Het op-  en overslagbedrijf Oiltanking is gevestigd op de Mosselbanken aan de westkant van Terneuzen (bij Dow). Het bedrijf slaat onder meer petroleumproducten, chemicaliën, gassen en halffabrikaten op. Oiltanking is een divisie van de Duitse multinational Marquard & Bahls. Het concern is één van de groote leveranciers van opslagdiensten in de petroleumsector en petrochemische industrie. Het bedrijf zit sinds 2003 in Terneuzen en heeft daarnaast nog vestigingen in Antwerpen en Gent.

Volledig scherm
© HV Zeeland
Oiltanking Terneuzen (archief).
Volledig scherm
Oiltanking Terneuzen (archief). © Picasa