Roan (8) uit Lamswaarde zit in groep 5 en krijgt vandaag voor het eerst les over de dode hoek met een heuse vrachtwagen om te zien hoe het precies zit met de spiegels en het gevaar.
Volledig scherm
Roan (8) uit Lamswaarde zit in groep 5 en krijgt vandaag voor het eerst les over de dode hoek met een heuse vrachtwagen om te zien hoe het precies zit met de spiegels en het gevaar. © Anne Hana

Leerlingen uit Lamswaarde stappen vrachtwagen in voor een lesje ‘dode hoek’

Al die spiegels aan een vrachtwagen hangen er niet omdat de chauffeurs zichzelf zo graag zien. Dat hebben bovenbouwleerlingen van basisschool de Oostvogel uit Lamswaarde nu wel geleerd.

  1. Brugse zwanenpopulatie in twee jaar tijd gehalveerd: “Als er nog elf zwanen sterven, daalt er vloek neer over Brugge”
    PREMIUM

    Brugse zwanenpopu­la­tie in twee jaar tijd gehalveerd: “Als er nog elf zwanen sterven, daalt er vloek neer over Brugge”

    De bekende zwanen op de Reien in Brugge zijn getroffen door vogelgriep. Acht dieren overleden al en daardoor zijn ze nog maar met 62. Een halvering in amper twee jaar tijd. Volgens een eeuwenoude legende mogen er in Brugge nooit minder dan 52 zwanen rondzwemmen. Anders zou er een vloek over de stad neerdalen. En die ondergrens komt nu plots gevaarlijk dichtbij. “We zullen er alles aan doen om de legende in ere te houden en dus meer dan 52 zwanen te houden”, klinkt het.