Volledig scherm
Dansact van Femke Hemelaar (links) en Josephine Franse, tijdens talentenjacht FoXart op het Reynaertcollege © Peter Nicolai

Leerlingen Reynaertcollege blinken uit op talentenjacht FoXart

HULST – Het Reynaertcollege in Hulst barst van het talent, bleek tijdens de jaarlijkse editie van talentenjacht FoXart. Op donderdag- en vrijdagavond blonken leerlingen uit op het gebied van muziek, zang, dans, sketches, presentatie en film.

In de goedgevulde aula kregen de bezoekers 23 acts voorgeschoteld. Muziekdocent Adri Boogaert, één van de initiatiefnemers, noemde de talentenjacht een vorm van onderwijs die steeds meer aan terrein wint. ,,FoXart roept bij de deelnemers een dosis enthousiasme op. De leerlingen grijpen al snel hun kans en begeleid door docenten gaan ze er echt voor.”

‘Zeker geen plankenkoorts’

Zo ook de twee dertienjarige brugklassers Faye de Rijcke en Yente Teirbrood. Zij deden samen de presentatie. ,,Het werd ons gevraagd en we mochten er één nachtje over slapen”, zei Faye. ,,Ik heb zeker geen plankenkoorts.” Yente speelt bij de Kreatieve Vorming toneel en stond bij de presentatie ook stevig in haar schoenen. Na hun opkomst en het aanhalen van enkele huisregels was bij deze brugpiepers het ijs snel gebroken. 

In tegenstelling tot de artiesten kwam het presentatieduo zelfs negen keer op het podium. Dat had met professioneel licht en geluid de uitstraling van een echt theater. Boogaert: ,,Alles wat hier gebeurt stimuleren we vanuit ons nieuw vak Media Performance en Design (MPD). Leerlingen worden al vroeg uitgedaagd om hun schroom te laten varen en hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Naast acteren en musiceren komt ook techniek om de hoek kijken.” De techniek was in handen van leerlingen die de module Licht & Geluid volgen. Boogaert: ,,Dit vak maakt naar school gaan nog leuker”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement