Volledig scherm
Lodewijk College, locatie Oude Vaart. © Harmen Van Der Werf

Leerlingen en personeel Lodewijk College in Terneuzen moeten volgend schooljaar vroeger uit bed

TERNEUZEN - Leerlingen en personeel van het Lodewijk College in Terneuzen moeten volgend schooljaar vroeger uit bed. Het eerste lesuur begint dan om 8.10 uur in plaats van 8.30 uur.

Ook het Zwin College in Oostburg gaat 8.10 uur als begintijd hanteren, wat maar vijf minuten eerder is dan nu. Het Reynaertcollege in Hulst houdt het eerste lesuur op 9.00 uur.

Eerder werd bekend dat de begintijd voor alle scholen 9.00 uur zou worden. Dat leidde tot discussie. Leerlingen zouden dan wel erg laat uit zijn. Leerlingen, ouders en medewerkers zijn vervolgens geraadpleegd.

Op basis daarvan heeft het schoolbestuur met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad gekozen voor 8.10 uur, met de optie ook het tweede lesuur (9.00 uur) te beginnen. Lesuren blijven vijftig minuten, alleen op dinsdag worden ze 45 minuten, wat ruimte biedt voor een vaste vergadermiddag.

Uitgangspunt is dat alle scholen dezelfde lestijden krijgen, zodat samenwerking gemakkelijker wordt. Uiterlijk 1 februari 2021 vindt een evaluatie plaats, waarna definitief één starttijd wordt bepaald.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement