Lawaaioptocht naar rotonde Hulst

VIDEOHULST - In optocht liepen de leerlingen van basisschool De Brug in Hulst vrijdagmiddag naar de nieuwe 5-benige rotonde aan de Zoutestraat in Hulst. Met potten en pannen en zelfgemaakte instrumenten maakten ze zoveel mogelijk lawaai om te vieren dat aan de gevaarlijke verkeerssituatie een einde is gekomen.

 “Je moest ogen op je achterhoofd hebben om het kruispunt zonder kleerscheuren te passeren. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk”, vertelde wethouder Diana van Damme. Het duurde uiteindelijk nog bijna 17 jaar voordat de reconstructie kon beginnen. 

Inwoners moesten ook tijdens de werkzaamheden geduld hebben: alles is vernieuwd – riolering, kabels en leidingen, asfaltlaag - en dat betekende langdurige wegafsluitingen. ‘’De zuchten van verlichting waren vast tot in Parijs te horen.” 

  1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

    De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Ik weet niet of ik een PZC-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een PZC-profiel Ik heb geen PZC-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139910