De brug over de Damse Vaart moet er zo uit komen te zien.
Volledig scherm
De brug over de Damse Vaart moet er zo uit komen te zien. © Adromi Groep

‘Lang niet iedereen is tegen een brug over Damse Vaart in Sluis’

SLUIS - De aanleg van een voetgangersbrug bij de Kaai in Sluis kan wel degelijk op steun rekenen. Sommige ondernemers zien de brug als de ideale verbinding tussen horeca en detailhandel aan beide kanten van de Damse Vaart, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Deze week werd de actiegroep Een Brug te Veel opgericht. Die is pertinent tegen de bouw, omdat de brug tegen als Rijksmonument getypeerde kademuren aan moet komen. Ook zou een brug onnodig zijn, vindt de groep, want een wandeling van de ene naar de andere kant van de Damse Vaart is zo gepiept.

Meerdere ondernemers in het centrum van Sluis zijn het daar niet mee eens. ,,Lang niet iedereen is negatief", zegt een gemeentewoordvoerder. De gemeenteraad heeft er niet voor niets zijn fiat aan gegeven. Bovendien vinden de Monumentencommissie en de commissie Ruimtelijke Kwaliteit dat een brug geen afbreuk doet aan het historisch karakter.

Sluis vindt het overigens prima dat de actiegroep is opgericht. ,,Iedereen mag zijn mening hebben.” Het plan heeft inmiddels zes weken ter inzage gelegen.