Vier van de zes lammetjes mochten vandaag voor het eerst naar buiten.
Volledig scherm
Vier van de zes lammetjes mochten vandaag voor het eerst naar buiten. © Anne Hana

Lammetjes op kinderboerderij Terneuzen moeten het nu zonder kraamvisite stellen

TERNEUZEN -  Ontzettend schattig zijn ze, de zes lammetjes op de kinderboerderij in Terneuzen. Maar kraamvisite zit er dit jaar helaas niet in. ,,We zetten zoveel mogelijk foto’s op Facebook.”

Vier lammetjes van een paar dagen oud rennen al vrolijk rond en mogen vandaag zelfs even naar buiten.  De zuigelingen trekken jaarlijks veel bekijks, maar dit jaar even niet.  Aan het hek hangt een briefje dat de kinderboerderij tot nader bericht gesloten is, vanwege de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus. Het is een vreemde gewaarwording om de boerderij op een zonnige middag leeg aan te treffen. ,,Normaal is dit een drukke tijd”, vertelt Ans Snelders van Tragel. ,,We hadden al vier lammetjes en vanochtend zijn er nóg twee geboren.” Het blijft de komende tijd druk in de stal, van de negen ooien moeten er nog vier lammeren. 

Foto's en filmpjes

Naast de geboortes gaat het gewone leven op de kinderboerderij door. Alle dieren moeten gewoon eten en verzorgd worden. Ans is  aan het werk op de boerderij. De cliënten van Tragel, waar de boerderij onder valt, helpen normaal gezien mee met het dagelijkse werk, maar kunnen ook niet komen vanwege de maatregelen. ,,Op woensdag zijn er normaal twee personeelsleden en tien cliënten. Nu ben ik hier met twee vrijwilligers, om te voeren en de hokken schoon te maken. Ook is er een collega die af en toe even extra gaat kijken naar de dieren.” 

De kinderboerderij zet zoveel mogelijk foto's en filmpjes van de lammetjes op de Facebookpagina Kinderboerderij Terneuzen, waar veel enthousiaste reacties op komen. Ans: ,,Maar, dat is niet zo leuk als in het echt.”