Volledig scherm
Leden van Ambrasserie Hulst tijdens een van hun bijeenkomsten in Malpertuus waar ze elkaars brouwsels proeven. © Camile Schelstraete

Laat je eigen bier, likeur of wijn keuren tijdens
de Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen

CLINGE - Wie thuis zijn of haar eigen bier brouwt, wijn maakt of likeur bereidt, kan het eigen drankje ter keuring aanbieden bij de zevende Zeeuws-Vlaamse kampioenschappen voor amateurs. De keuring is pas in april, maar goed spraakwater maken, kost nou eenmaal tijd.

De organisatie is in handen van bier-, wijn- en likeurgilde Ambrasserie Hulst. Thuis bierbrouwen, wijn maken of likeur bereiden is tegenwoordig een populaire hobby, dus elke amateur mag een gooi doen naar de winst in het kader van ‘laat een ander eens proeven van uw brouwsels.’

Lever je brouwsels in

In Malpertuus in Clinge komen zaterdag 4 april landelijk gekwalificeerde keurmeesters bijeen om de inzendingen te keuren volgens de reglementen van Ambrasserie Hulst. Wie wil meedoen, kan zich van 13 tot en met 23 maart aanmelden. De brouwsels moeten op 23 maart vanaf 19.30 uur ingeleverd worden in Malpertuus. 

De kampioenen worden gehuldigd tijdens de Bierproeverij Nieuw Namen op zaterdag 18 april in De Kauter in Nieuw Namen.  Alle informatie waar de inzendingen aan moeten voldoen, is te vinden via ambrasseriehulst.nl