Serge de Pauw uit Assenede in actie tijdens de eerste ronde. Hij zou uiteindelijk Nederlands kampioen worden.
Volledig scherm
Serge de Pauw uit Assenede in actie tijdens de eerste ronde. Hij zou uiteindelijk Nederlands kampioen worden. © Camile Schelstraete

‘Krulbolfeesten is beter te vinden op Google’

IJZENDIJKE - Dat krulbollen best combineert met een feest toont de krulbolvereniging van IJzendijke al jaren aan. Toch was het tijd voor een update.

Het Mauritstoernooi was jarenlang het evenement waar de IJzendijkse Krulbolclub Molenzicht krulbolwedstrijden samen liet vallen met optredens. Voor het eerst gebruikt de club nu de naam Krulbolfeesten voor eenzelfde opzet. De reden is heel eigentijds. ,,Het was niet echt duidelijk wat de naam Mauritstoernooi inhield”, verklaart Molenzichtvoorzitter Andy de Schipper. ,,Met de naam Krulbolfeesten is duidelijker waar het voor ons als club ook om gaat én het is veel beter voor de vindbaarheid op Google.”

Naamsbekendheid

Hoewel zaterdag zowel jong als oud meedoet aan het NK Krulbollen in IJzendijke en jonge, sterke kerels de bol met veel kracht over de baan jassen, is vergrijzing van de sport een zorg voor de voorzitter. Een beetje extra aandacht voor de sport, wat meer naamsbekendheid is altijd meegenomen.

De Schipper heeft niet lang nodig om krulbollen uit te leggen. ,,Ken je jeu de boules? Nou het is eigenlijk precies hetzelfde, alleen hebben wij een andere bol en een paaltje in plaats van een klein balletje. Het is van origine een cafésport. Vroeger had hier ieder café wel een krulbolbaan. Zoals wij de sport hier beoefenen, daar krijg je steeds minder mensen in mee. Het verschuift van competitief naar meer recreatief. Dat zien we in België ook. Misschien moeten we daar in meegaan.”

Serge de Pauw uit Assenede veroverde zaterdag de Nederlandse titel, hij won in de eindstrijd van zijn plaatsgenoot Yorben van Vooren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement