Volledig scherm
Impressie van het appartementencomplex wat het huidige gat op de Kop van de Noordstraat in Terneuzen gaat vullen. © V8 Architects

Krabbels gezet onder ontwikkelingsplan Kop van de Noordstraat

TERNEUZEN - De handtekeningen onder de overeenkomst zijn gezet; de uitvoering van het project Kop van de Noordstraat-noord in Terneuzen (appartementen en commerciële ruimte) kan beginnen.

,,Barman, wij houden wel van een feestje, dus je gaat ons hier vaker zien!" Directeur Marco Praagman van ontwikkelaar Impact Vastgoed uit Rotterdam stond zowat te trappelen. Het duurde dan ook vier jaar, van de eerste onderhandelingen in 2014, tot het moment van ondertekening. Met de Terneuzense wethouder Frank van Hulle zette hij woensdagmiddag in café De Vriendschap, met uitzicht op de bouwlocatie, zijn krabbel. 

Volgend jaar start de bouw

Op die plek stonden eerst de vervallen panden van Naeye-Verstraten. De bouw van het appartementencomplex moet in de loop van volgend jaar beginnen. Er komen veertig kleine appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen. De ontwikkelaar is er nog niet uit hoe de verdeling tussen koop en huur zal zijn. Aan de kant van de Noordstraat komt winkel- of kantoorruimte en Impact Vastgoed is ook verantwoordelijk voor het regelen van voldoende parkeerruimte voor de bewoners. Het toekomstige complex heeft nog geen naam gekregen.

Zowat tegenover de Kop van de Noordstraat-noord begint, vermoedelijk ook volgend jaar, project Kop van de Noordstraat-zuid oftewel 'De Kampanje'. Makelaar Vermeulen en aannemer Van der Poel uit Terneuzen bouwen daar een complex met 26 appartementen, een bibliotheek en een horecagelegenheid. Kleinere appartementen in het centrum van Terneuzen zijn met name interessant voor starters en bijvoorbeeld medewerkers van de sterk groeiende ondersteunende diensten van Dow.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement