Volledig scherm
© Theo Peeters

KPN verbetert mobiel bellen in Grijpskerke en Cadzand

MIDDELBURG - KPN gaat nieuwe telefoonmasten neerzetten om het mobiel bellen in Grijpskerke en Cadzand te verbeteren. Mogelijk volgen in Zeeland nog maatregelen van andere providers.

Afgelopen zomer hield de provincie een enquête naar de mobiele bereikbaarheid in Zeeland. Daaraan deden 2700 mensen mee. Het gespecialiseerde bedrijf BBM Testlab heeft daarna metingen gedaan op de 22 locaties waarover het meest werd geklaagd. Daarna is de provincie in gesprek gegaan met providers van mobiele telefonie in Zeeland.

,,We zijn blij dat KPN de uitkomsten van ons onderzoek nu als eerste serieus neemt", aldus gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Grijpskerke en Cadzand kwamen als flinke knelpunten naar voren. Volgend jaar zet KPN daar nieuwe telefoonmasten neer.

De provincie is nog in gesprek met Vodafone en T-Mobile. Behalve in Grijpskerke en Cadzand zijn verbeteringen gewenst op Noord-Beveland (Kats), Schouwen-Duiveland (Renesse, Schuddebeurs en Ouwerkerk) en in Zeeuws Vlaanderen (met name aan de grens, zoals Aardenburg, Aardenburg, Koewacht maar ook Ossenisse en Graauw).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement