Volledig scherm
Een KPN-verdeelkast aan de Vuurvlinder in de Terneuzense wijk Othene is bewoners ertegenover een doorn in het oog. © Harmen Van Der Werf

KPN-kast is bewoners Terneuzense wijk Othene doorn in het oog

TERNEUZEN - Bewoners van de Vuurvlinder in de Terneuzense wijk Othene voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd, nadat in december onverwacht een grote KPN-verdeelkast voor hun deur is geplaatst.

AM Zeeland, ontwikkelaar van Othene, en KPN tonen zich volgens de bewoners wel bereidwillig de kast te verplaatsen, maar wijzen steeds naar elkaar als partij die niet mee wil werken, is hun ervaring. Daniël Tomic, één van de bewoners: ,,Al wekenlang belooft AM Zeeland een gesprek tussen alle partijen te zullen organiseren. Tot nu toe is dat niet gelukt.”

Vooraf is geen overleg geweest over de komst van de verdeelkast. AM Zeeland-directeur Gino van Driessche erkent dat het beter was geweest omwonenden van te voren in te lichten. ,,Maar die kast moet ergens staan.” Als de straat is volgebouwd, valt het object volgens hem ook weg tussen de huizen. 

Bewoners houden een onbevredigd gevoel, terwijl een oplossing naar hun mening vrij simpel is. ,,Als je de kast gezien vanuit onze huizen twintig meter naar links opschuift, heeft niemand er last van.”

Volledig scherm
KPN-verdeelkast aan de Vuurvlinder in de Terneuzense wijk Othene,aan weerszijden komen nog huizen. © Harmen Van Der Werf
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement