Volledig scherm
© Thinkstock

Koploper is al bijna in Santiago de Compostella

WESTDORPE - Na drie maanden flink doorlopen kwam de finish in Santiago de Compostella voor John Smael uit Westdorpe in zicht. Vanwege een klein accidentje op het toilet strandde hij echter bij de Spaanse grens.

Smael is behalve initiatiefnemer ook deelnemer aan Alle Stappen Tellen, het wandelinitiatief van Koesterpas. De tocht naar Santiago is virtueel. Smael verblijft nu gewoon in Zeeuws-Vlaanderen, waar hij als directeur van Prosano zich bezighoudt met arbo en sportgeneeskunde.

Stappenteller

Sinds op 1 oktober Alle Stappen Tellen van start ging, houdt hij met een stappenteller bij hoeveel kilometer hij per dag loopt en ziet zijn voortgang vertaald in een virtuele wandeltocht naar de Spaanse bedevaartplaats. Verder dan de Spaanse grens komt hij voorlopig niet. De reden is nogal aards en herkenbaar. ,,Ik heb mijn stappenteller in de wc laten vallen.''

Wandelen

De snelste van de inmiddels 900 deelnemers is na 2.406.622 stappen al bijna bij de eindstreep, Santiago de Compostella. Ding de Jong uit Maassluis is volgens Smael van Koesterpas ook wel heel erg fanatiek. Smael is een groot pleitbezorger van lopen. De langzame variant. ,,Als je googelt naar wat de voordelen van wandelen zijn, dan schrik je. Het is echt zó goed.

Deelname is voor Koesterpas-houders gratis, deze kost 15 euro per jaar.

www.koesterpas.nl/alle-stappen-tellen

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement