Volledig scherm
Willem Behr ontving een onderscheiding © WACON-images, Ronald den Dekker

Koninklijke onderscheiding voor Willem Behr

CADZAND-BAD - Duizendpoot Willem Behr uit Cadzand kreeg zaterdag, tijdens de opening van zijn nieuwe 'filosofisch café', door burgemeester Annemiek Jetten een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Willem Behr is kunstenaar, maar bovenal betrokken burger. Hij was en is bij tal van culturele en leefbaarheidsinitiatieven in de regio betrokken. Daarin zoekt hij praktische verbindingen. Zo hield hij rond '700 jaar Sluis' een schilderwedstrijd, waarna van de opbrengst het wandelpad 'Rondje Rozenoord' werd aangelegd. Kunstworkshops voor de jeugd leverden versieringen in het fietstunneltje bij Oostburg op.

Behr was voorzitter van Dorpsblik Sluis en de dorpsraad in Sluis. Hij zette zich ook op meerdere manieren in voor gehandicapten en was oprichter van de adviesraad Sociale Zaken en lid van de RMDO Sluis. In 2008 opende hij zijn galerie De Ouverture in Cadzand-Bad. Ook daar probeerde Behr zijn kunst te koppelen aan leefbaarheid in de regio. Zijn nieuwste initiatief, het filosofisch cafe, borduurt daarop voort.

Het café vervangt de galerie, en behoudt dezelfde naam. In het café wordt, door middel van lezingen en discussie, een toekomstvisie voor West-Zeeuws-Vlaanderen gemaakt. Die leidt in de loop van komend jaar tot het uitbrengen van een manifest. Behr hoopt dat politieke partijen delen ervan willen meenemen in hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Meer over dit onderwerp in de krant van maandag

Volledig scherm
Willem Behr. © Ronald den Dekker