Volledig scherm
Yara in Sluiskil is één van de bedrijven in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone. © Yara

Komst milieumeetnetwerk Kanaalzone laat nog op zich wachten

TERNEUZEN - De inrichting van een fijnmazig milieumeetnetwerk in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone laat voorlopig nog op zich wachten.

De Terneuzense gemeenteraad sprak zich eind vorig jaar eensgezind uit voor de komst van zo'n netwerk, bijvoorbeeld in de vorm van elektronische neuzen, zoals jaren geleden al is gebeurd in het Rijnmondgebied bij Rotterdam en op bedrijventerrein Moerdijk. De door bewoners van Sluiskil opgerichte Stichting Kanaalzone Gewoon Schoon, gesteund door de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), had zich hier sterk voor gemaakt na klachten over stof- en geuroverlast.

De bedoeling was op niet al te lange termijn een informatiebijeenkomst te houden. Inmiddels is er overleg geweest met de provincie en de Zeeuwse milieudienst RUD over de nut en noodzaak van een milieumeetnetwerk, laat de Terneuzense wethouder Ben van Assche weten. Het is volgens hem nog altijd de opzet een informatieavond te organiseren. Hij kan nog geen datum noemen. De provincie trekt de kar, als belangrijkste vergunningverlener voor grote bedrijven in de Kanaalzone.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement