De pop-up in Cadzand-Bad dient als proeftuin voor de Gemeenteschool in Groede, waar een brouwerij met proef- en eetlokaal komt. Marc Menue (foto), Stijn Jordans en Thibo Baccarne zijn de initiatiefnemers.
Volledig scherm
De pop-up in Cadzand-Bad dient als proeftuin voor de Gemeenteschool in Groede, waar een brouwerij met proef- en eetlokaal komt. Marc Menue (foto), Stijn Jordans en Thibo Baccarne zijn de initiatiefnemers. © Camile Schelstraete

Komst brouwerij met proef- en eetlokaal in Groede stap dichterbij

GROEDE - De komst van de Gemeenteschool in Groede is een stap dichterbij. De drie initiatiefnemers hebben de vergunning op zak voor een brouwerij met proef- en eetlokaal.

Marc Menue, Stijn Jordans en Thibo Baccarne van café De Drie Koningen en inpandige brouwerij Brouwerslokaal in Groede hebben grote plannen met het historische pand aan de Blekestraat. Onder de naam De Gemeenteschool wordt de voormalige gymzaal, die ooit dienst deed als dorpsschool, verbouwd tot een brouwerij met een proef- en eetlokaal.

Vorig jaar werd al veel voorwerk gedaan: asbest werd uit het pand verwijderd, het dak waterdicht gemaakt en de binnenkant werd gestript. Omdat de plannen tussentijds zijn aangepast, was het wachten op een nieuwe omgevingsvergunning.  Nu die binnen is, kunnen de drie mannen vervolgstappen zetten. De komende periode worden de kozijnen vervangen en wordt het pand voorzien van elektriciteit. Als dat is gebeurd, kunnen riolering en waterleidingen worden aangelegd. Ook loopt er nog een crowdfundingsactie.

Proeftuin

Het drietal zit daarnaast niet stil. Ze openden in de zomer van 2018 een pop-up  in Cadzand-Bad, die als proeftuin voor De Gemeenteschool wordt gebruikt. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met producten van lokale ondernemers. 

De brouwerij van De Drie Koningen aan de Markt wordt uiteindelijk ook verplaatst naar de Blekestraat. De brouwerij is op die plek inmiddels uit zijn jasje gegroeid. Marc, Stijn en Thibo timmeren landelijk aan de weg met hun biermerk Dutch Bargain. Onlangs presenteerden ze twaalf nieuwe bieren die dit jaar in samenwerking met kunstenaars op de markt komen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement