Volledig scherm
Reddingsboot de Zeemanshoop van de KNRM Breskens. © Camile Schelstraete

KNRM Breskens schiet te hulp bij vastgelopen motorjacht

BRESKENS - De KNRM Breskens is gisteravond en vanmorgen vroeg in actie gekomen voor een motorjacht dat op de Westerschelde in problemen was geraakt.

De opvarenden waren een tocht op de Westerschelde aan het maken, toen ze in het vaarwater langs Hoofdplaat langs een zandbank voeren en aan de grond liepen. Na een oproep om 20.11 uur rukte de KNRM Breskens uit met reddingboot Zeemanshoop. Toen de redders arriveerden stond het water al te laag om het jacht los te trekken, dus werd besloten te wachten op hoogwater.

Roer en motor begeven het

In de vroege ochtend - rond 01.00 uur - stond het water zo hoog dat het jacht bijna loskwam. Maar op het moment dat het jacht weer dreef en de bemanning koers wilde zetten naar Breskens, werd vermoedelijk nog een uitlopende zandrug geraakt, waarop het roer en de motor het begaven. Dit keer zochten de opvarenden contact met de verkeerscentrale in Vlissingen, die via de kustwacht om 01.24 uur de bemanning van de reddingboot opnieuw alarmeerde.

Toen de Zeemanshoop weer arriveerde, lag het jacht bijna op zijn kant, dus werd er een sleepverbinding gemaakt om de motorboot naar dieper water te slepen. Vervolgens werd het jacht afgemeerd bij een jachtwerf in Breskens, waar het kan worden gerepareerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
    PREMIUM

    Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

    SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.