De heringerichte Cloosterstraat.
Volledig scherm
De heringerichte Cloosterstraat. © Bob Maes

Kloosterzande staat nog heel wat wegwerkzaamheden te wachten

KLOOSTERZANDE -  Kloosterzande is de komende jaren nog niet verlost van wegwerkzaamheden. Daar krijgt het dorp wel wat voor terug: een groot deel van de riolering wordt vervangen en straten worden meteen heringericht.

Er is de afgelopen tijd al veel gebeurd in Kloosterzande. Zo kreeg de Cloosterstraat een complete metamorfose en is er begonnen aan de sloop van leegstaande gebouwen aan het Hof te Zandeplein. Tot en met 2022 worden rioleringen vervangen en straten heringericht. 

Fasen

Dit jaar zijn de Emmastraat, Willem Alexanderstraat, Beatrixstraat en een gedeelte van het Marijkeplein aan de beurt. In deze straten werden vorig jaar alvast de kabels en leidingen vernieuwd en verlegd.  Sinds maart wordt er in vijf verschillende fasen aan de weg gewerkt. De Emmastraat, ter hoogte van huisnummer 5/6 en de Hontenissehal, is momenteel afgesloten voor verkeer evenals de Willem Alexanderstraat, tussen de Cloosterstraat en de Emmastraat. Het streven van de gemeente Hulst is om de werkzaamheden in de vier straten voor de bouwvakantie af te ronden.