Volledig scherm
Liefst zeventig kilo zat er tijdens de Bamisfeesten in Kloosterzande in de pannen. En ze smaakten heerlijk, die mosselen. De opbrengst van de feesten gaat naar de Kloorianen. foto Ronald den Dekker

Kloorianen koesteren de jeugd met Bamisfeesten

KLOOSTERZANDE - Geld bij elkaar sprokkelen om bij het komende carnaval de leut in Kloosterzande weer hoogtij te laten vieren.

Sinds 1974 pakt de plaatselijke carnavalsstichting De Kloorianen voor dit leutdoel uit met de Bamisfeesten.

Het was dit weekend drie dagen lang volle bak in de feesttent voor Lodge 45 aan de Hulsterweg. Voor jong en oud was er van alles te doen. De aftrap was vrijdagavondavond met een bingo "We draaien al jaren met een succesformule waarbij spel, muziek en vooral sociale binding met de nodige lol de hoofdmoot vormt", aldus secretaris Hans Smits van de Kloorianen. "En vergeet ook het bourgondisch tintje niet. De bierkraan staat flink open en de traditionele mosselmaaltijd is nog altijd een schot in de roos."

Kloorianen met een culinaire kennis brachten hiervoor zaterdagmiddag ruim 70 kilo mosselen aan de kook die gretig van de hand ging. Als nieuw onderdeel werd zaterdag ook een wandel- en fietstocht met zo'n zeventig sportievelingen afgewerkt. Verder was er een schieting en zaterdagavond traden de regionale bands The Bright en SuperAutomatic op.

De Kloorianen zijn er zich goed van bewust dat het programma ook op de jeugd gericht moet zijn. Smits: "Zoals zo vaak geldt hier: wie de jeugd heeft , heeft de toekomst". Een jeugdbingo en afterparty met disco trok zaterdagmiddag een bomvolle Lodge 45. Dj Diana wist de jonge Kloorianen goed in beweging te krijgen. Zondag is er een braderie met 25 stands en een afsluitend optreden van zanger Hans van der Werf.