Volledig scherm
Archieffoto. © PZC

Klacht van boeren over verkoop Zeeuws-Vlaamse grond onontvankelijk verklaard

GENT - De rechtbank in Gent heeft de klacht van enkele Vlaamse boeren over de verkoop van Zeeuws-Vlaamse landbouwgrond vandaag onontvankelijk verklaard.     

De 450 hectare landbouwgrond was in het bezit van de maatschappelijke dienst OCMW in Gent. Die verkocht de grond aan havenondernemer Fernand Huts. Voor veel te weinig geld, vonden de boeren. Ze voelen zich daarnaast buitenspel gezet, omdat alle grond in één pakket is verkocht, en ze dus zo niet konden meedingen naar de grond.

Huts kocht de grond via zijn Luxemburgse vennootschap voor 17,5 miljoen euro. Volgens de boeren lag de marktprijs twee keer zo hoog. ‘Onterechte staatssteun van het OCMW aan Huts’, vonden de boeren. 

De rechter verklaarde hun aanklacht echter onontvankelijk. De boeren hadden in Nederland naar de rechter moeten gaan en hebben de boeren geen belang in de zaak. De boeren overwegen in beroep te gaan. 

De verkoop blijft daarmee voorlopig geldig. OCMW heeft het geld inmiddels al geïnvesteerd in de bouw van onder meer een WoonZorgCentrum in Mariakerke, meldt dagblad Het Laatste Nieuws.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement